Egymillió dollár sem vette rá a Tesla alkalmazottját, hogy elárulja a céget. Musk örülhet.

123rf

Egymillió dollárral próbálta megvesztegetni a gyanúk szerint a huszonhét éves Jegor Igorevics Krjucskov a Tesla egyik alkalmazottját. A belső ember dolga lett volna zsarolóvírust juttani a gyár számítógépes rendszerébe.

Az amerikai Igazságügy Minisztérium csütörtökön adott ki közleményt arról, hogy elhárítottak egy támadást, amely egy meg nem nevezett, a nevadai Sparksban található céget célzott be. Elon Musk, a rá jellemző visszafogottsággal megosztotta a közleményt, annyit téve hozzá, hogy igen, ez valóban komoly fenyegetés volt. Ezzel igazolva, hogy a célbe vett üzem a Tesla sparksi gyára volt. Ez az üzem akkumulátorcellákat, blokkokat és elektromotorokat gyárt a cég autóihoz.

A Krjucskov terve az első lépésnél bukott meg. A megkörnyékezett Tesla alkalmazott nem fogadta el az egymillió dollárt. Jelezte azonban a megvesztegetési kísérletet a cégnek, onnan pedig az ügy az FBI felé ment tovább. Az alkalmazott közreműködött egy második találkozó létrehozásában, ekkor tartóztatták le Krjucskovot az FBI ügynökei.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?