Eddig Money volt a bokszoló beceneve, most az Instagramon azt írta, hogy hívják inkább Cryptónak.

Kriptovalutával azért nem lehet ennyire jól pózolni (Fotó: Floyd Mayweather / Instagram)
Kriptovalutával azért nem lehet ennyire jól pózolni (Fotó: Floyd Mayweather / Instagram)

Újabb kezdeti tokenkibocsátást talált magának Floyd “Money” Mayweather, a legendásan jól kereső és még legendásabban pénzszóró bokszoló. Mayweathernek megvan a maga privát pénznyomdája, őrületesen jól fizetnek egy-egy meccséért. A Connor McGregor elleni, augusztus végén esedékes meccse után várhatóan 300 millió dollárt fog zsebre tenni. Ez még bitcoinba átszámolva is sok.

You can call me Floyd Crypto Mayweather from now on…Hubii.Network #ICO starts tomorrow! Smart contracts for sports?! #HubiiNetwork #CryptoMediaGroup #ad🤑🤑

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

A McGregor meccs előtt talált arra időt az élete egy részét az Instagramon töltő sportoló a Hubii tokenkibocsátását ajánlotta 16,5 millió követője figyelmébe. Ugyanitt megemlítette azt is, hogy az eddig Money becenevét szívesen lecserélné arra, hogy Crypto, ami a kriptovalutákra utal – vette észre a Mashable.

Még nem teljesen világos mit akarnak

Az ajánlott Hubii a startup honlapja szerint blockchain alapú decentralizált tartalompiac, ami lényegében bármit jelenthet. A tartalomterjesztős cég augusztus 24-én kezdte meg a tokenek árusítását, az üzletbe ethereummal lehet beszállni. Érdekes részlet, hogy a Hubii ICO nem áll nyitva amerikai befeketetők előtt. Ez valószínűleg a tőzsdefelügyelet kriptopénzes közösségi finanszírozás iránt mutatkozó újsütetű érdeklődésének köszönhető.

A legtöbbet a Hubii fent látható videója mondja el az ötletről. Azt akarja megváltoztatni a startup a médiában, hogy a tartalmat létrehozók kis szeletet kapnak csak a bevételekből – ha egyáltalán kapnak – a terjesztési csatornák pedig jól járnak. Az automata szerződésekkel és fizetéssel megoldható, hogy a pénz igazságosabban oszoljon el, úgy persze, hogy új szereplőként a Hubii is bekerül az értékláncba.

A tartalomiparba beépíthető mikrofizetésen nem csak a Hubii gondolkodik. Hasonlót próbált megvalósítani a nem túl sikeres német Flattr szolgáltatás, sőt a Brave nevű alternatív böngésző is rendelkezik ilyen opcionális funkcióval.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?