Mintha nem lenne elég bajuk az amatőr befektetőknek. Most már Jordan Belforttól is kaphatnak tanácsot.

(Fotó: Paramount Pictures)

A RagingBull nevű, kezdő befektetőkre célzó híroldalon indul el Belfort tanácsadó videósorozata. Ha a név esetleg nem ismerős így, akkor arról az amerikai pénzemberről van szó, akiről A Wall Street farkasa című film is szól.

Úgy gondoltuk, hogy hasznos lenne a kezdőknek, ha az ő tapasztalataiból tanulva hosszú távon jobb befektetőkké válnának – idézi a RagingBull sajtóközleményét a BBC.

Az is igaz, hogy Belfort középtávon sikeres volt. A pályáját a nyolcvanas években kezdte, és csak 1999-ben tartóztatták le. A bróker bűnösnek vallotta magát, beismerte, hogy manipulálta az árfolyamokat, így pedig 200 millió dollárral károsította meg az ügyfeleit. 22 hónap börtönnel és a tőzsdei kereskedelemtől való eltiltással büntették. Azóta coach és előadó.

A RagingBull kitér arra, hogy Belfort nem fog arról beszélni, hogy milyen részvényekbe érdemes befektetni. Ezt valószínűleg nem is tehetné meg. A RagingBull ugyan nem nyújt befektetési tanácsadást, hanem oktatási oldalnak nevezi magát. Az évi 49 és 2000 dollár közti áron megvásárolható előfizetési díjért különböző szolgáltatásokat kapnak a tagok. Az oldalt azonban nem monitorozzák pénzügyi felügyeleti szervek.

A RagingBullnak nem Belfort alkalmazása az első rizikós húzása. A Better Business Bureau fogyasztóvédelmi szervezet már panaszt tett ellene, mert nehéz visszaszerezni az oldaltól az előfizetés lemondása után az előre kifizetett díjakat. A Trustpiloton pedig azt kifogásolják többen, hogy már a leiratkozás folyamata is feleslegesen túl van bonyolítva.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?