A kriptókkal szemben a gyűjtögetős kártyajátékok lapjainak árai még tartják magukat. A gamerek jobb befektetők, mint a kriptós arcok?

(Fotó: MCC Current CC-BY-SA)

Annak ellenére, hogy az NFT láz hamvába holt, a különböző gyűjthető dolgok piaca, úgy tűnik, továbbra is erős. Az Ebay, amely eddig is több specializált, a gyűjtőket célzó szolgáltatást vásárolt fel, 295 millió dollárért vásárolta meg a TCGplayer nevű céget.

A TCGplayer olyan gyűjtögetős kártyajátékok kártyáival foglalkozik, amelyeknél egy-egy lap több tíz, száz vagy akár ezer dollárt is érhet. Bár ez a játékpiac kis szeletének tűnhet, de a Sysracuse-ban 2008-ban alapított cég hatszáz alkalmazottat foglalkoztat, akik ráadásul az Ebay alkalmazásában maradnak az ígéretek szerint a két cég összeolvadása után is.

A döntést befolyásolhatta, hogy a gyűjtögetős kártyák piaca egyelőre nem zuhant be. Sőt az érdekődés nő a ritka lapok iránt. Az Ebaynél már külön igazgatóhelyettese van a gyűjtőket kiszolgáló üzletágnak. Dawn Block úgy látja, hogy a gyűjtők igényeit jobban kiszolgálva, egy jó online felületet nyújtva tudják növelni a piac méretét.

Az első lépés az Ebay részéről egy hitelesítési szolgáltatás kidolgozása volt, ami a 750 dollárnál drágább kártyák kereskedelmét volt hivatott biztonságosabbá tenni. A becsüs szolgáltatás bevált, 2021 első felében 2 milliárd dollár értékben cseréltek gazdát a piactéren játékos vagy gyűjtői kártyák. Ezzel a szegmens nagyobb növekedést mutatott, mint az Ebay más területei.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Gyűjthető kártyás céget vett az Ebay - technokrata | technokrata 2022.08.24

    […] Forrás: Fintechradar […]

Vélemény, hozzászólás?