Hő- és mozgásérzékelőket szereltek fel az irodában. A cég szerint csak a helykihasználás optimalizálása a cél.

Hő- és mozgásérzékelők figyelik, hogy a brit Barclays befektetési bank alkalmazottait.

Fotó: Ben Fruen / CC-BY
Fotó: Ben Fruen / CC-BY

Többnyire olyan banki technológiákról adunk hírt, amelyek az ügyfelek adatainak begyűjtéséből próbálnak pénzt csinálni. Jellemzően személyre szabottabb ajánlatokkal vagy pontosabb kockázatbecsléssel operálnak ezek a fintechek. Emellett néhány pénzügyi menedzsment (PFM) app a vásárlási szokások kiismerésével spórolni segít, de ezért havi előfizetési díjat kér.

Ritka az, amikor a bankárok kerülnek a kamera másik oldalára. A Bloomberg szerint a Barclays irodájában feltűntek a Cad-Capture nevű brit cég OccupEye nevű fekete dobozai, amelyek azt figyelik, hogy az asztaluknál ülnek-e a bankárok. A Barclays közleménye szerint a technológiát nem az alkalmazottak elleni kémkedésre használják, hanem az iroda kihasználtságát mérik fel vele.

A felmérés segít csökkenteni az üzemeltetési költségeinket, például az áramfogyasztást. Illetve segít azonosítani, hogyan lehetne rugalmasabb munkakörnyezetet teremteni.

Az 1,4 millió taggal rendelkező Unite The Union szakszervezetet is értesítette a bank a beszerelt technológiáról. A szakszervezet figyelemmel kíséri a helyzetet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?