A befektetők egyelőre hisznek abban, hogy a befektetési fintech kezelni tudja, hogy az ügyfelei lelkesebbek, mint tájékozottak.

(Fotó: Arran Bee CC-BY)

Kétszázmillió dollárnyi befektetésről adott hírt teljesen váratlanul a Robinhood. A cég értékelése jelenleg 11,2 milliárd dollárra rúg.

A fintech startup idén többször kapott már tőkeinjekciót. Nem mintha rászorult volna, vagy indokolt lett volna. Egy 280 millió dolláros körrel kezdett, aztán további 320 milliót kapott és most is került némi pénz. Most mégis irigyelni lehet azokat, akik az első két körbe kerültek be és alacsonyabb értékelés mellett vásárolhatták be magukat a cégbe.

A Robinhood úgy van növekedő pályán, hogy közben pénzügyi információkat és kriptopénzt is értékesít a fő terméke mellett. A Techcrunch cikke arra is kitér, hogy a Robinhood a bejelentésének nagy részét arra szánta, hogy leírja, milyen oktatási és képzési funkciókat kínál a tapasztalatlan befeltetőkből álló felhasználói bázisának. A cégnek egyszerre van szüksége arra, hogy a továbbra is példátlan növekedést mutasson, és arra is, hogy a tapasztalatlan és emiatt rendkívül bátor ügyfelei ne manőverezzék magukat csődbe.

Korábban nagy figyelmet generált – mi is írtunk róla – hogy egy felhasználó már öngyilkos lett, miután az opciós ügyleteket félreértve csődbe juttatta magát. És nem csak ő volt, aki kockázatos üzleteket végez a Robinhoodot használva. Egy-egy részvényre vagy pénzügyi termékre szinte divatszerűen találnak rá a fintech ügyfelei. Egyelőre úgy tűnik azonban hogy a befektetők szerint a cég képes kezelni a problémáit.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?