Kriptopénzhez nem szívesen nyúlna a Maerki Baumann, de ha átváltják igazi pénzre, akkor már nincs ellene kifogása.

Kriptopénzhez nem szívesen nyúlna a Maerki Baumann, de ha átváltják igazi pénzre, akkor már nincs ellene kifogása.

Még Svájcban sem szereti mindenki a bankokat (Fotó: Daniel Lobo CC-BY)

Repedezik a jég, a második svájci privátbank is jelezte, hogy hajlandó kriptopénzes szolgáltatásokat nyújtó cégeknek számlát nyitni – írja a CCN. A pénzintézetet a Falcon Private Bank előzte meg, amely a számlakezelés mellett kriptovalutát is tárol a Bitcoin Suisse AG megoldását használva. A Maerki Baumann ennyire nem ment messze, a közelmúltban kiadott jelentése szerint egyelőre csak szemmel tartja a kriptós piac mozgását, új szolgáltatásokban egyelőre nem gondolkodik.

Nem csak, hogy kriptopénzt nem vásárol a privátbank, de technológiai fejlesztéseket sem végez – írja a riport. Ha van a fontolva haladásnak definíciója, akkor a svájci bank lehetne az illusztráció a szócikk mellett.

A Maerki Baumann fel van készülve arra, hogy kriptopénz spekulációval vagy kriptopénzes kereskedelem esetleg bányászás útján szerzett javakat kezeljen

– zárja a nyilatkozatot a bank, még egyszer egyértelművé téve, hogy a pénz jöhet, de ne legyen kriptóban.

Óvatosságban a svájci szabályozó sem marad le. Nem örültek annak, hogy a Kriptóvölgynek nevezett svájci blockchanies központból több cég elköltözött és két kisebb, a kriptovalutás világ kiszolgálására berendezkedett bank be is zárt. Ráadásul a cégek többnyire a magát Blockchain Szigetté átformáló Máltára költöztek tovább, vagy olyan kriptóbarátabb országokba, mint Liechtenstein vagy a Brit Virgin-szigetek.

A Maerki Baumann-féle nyitásról először hírt adó International Investment azt is megírta, hogy a bank hosszútávú befektetési eszköznek nem javasolja a kriptovalutát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?