Az egyik legjobb dolog, amit az ember az adatainak (és a pénzének) a megvédéséért tehet, hogy jól kezeli a jelszavait. Illetve, ahol lehet, bekapcsolja a kétlépcsős azonosítást.

Képünk illusztráció (Fotó: Christiaan Colen / Flickr CC-BY)
(fotó: Christiaan Colen / Flickr CC-BY)

A Dropbox elérhetővé tette a fizető ügyfelei számára a jelszókezelőjét és az adatszéf megoldását. Az új szolgáltatás világszerte válik elérhetővé, nem kell várnunk arra, hogy a magyar piacon is engedélyezzék. A jelszómentő rendszer Windows, Mac, iOS és Android rendszerek között tud szinkronizálni. Az adatszéf pedig a tárhely egy részét zárja el úgy, hogy csak egy külön PIN-kóddal lehet hozzáférni.

Végül az eddig béta állapotban elérhető biztonsági mentéseket készítő funkció is élesedni fog. Biztonsági mentésre azonban már eddig is volt minden igényt kiszolgáló, automatikus megoldás.

Azoknak sem kell a kockás füzetért nyúlniuk, akik nem rendelkeznek Dropbox előfizetéssel. Vannak más fizetős megoldások (például a LastPass) és ingyenes szoftverek is (például a Keepass). Az ingyenes megoldásoknál az embernek magának kell megoldania az adatainak szinkronizálását a különböző eszközök között. Ugyanakkor nem kell egy szolgáltatóban sem megbíznia.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?