Az amerikai SEC tőzsdefelügyeleti szerv folytatja a kiszámítható, megbízható munkát, mint a dízelmotor. Most éppen kriptotőzsde vezetőket perel be, ez egy új élmény lesz az amerikai kriptórajongóknak.

123rf

A SEC két személy ellen indított eljárást, akik a vádak szerint 30 millió dollár értékben adtak el olyan értékpapírokat, amelyek kibocsátására nem volt engedélyük. A perbe fogott vezetők a Blockchain Credit Partners nevű cégnél dolgoznak, amely cég az Ethereum blokkláncon regisztrált tokeneket árusított. A SEC szerint ennek során tévesen informálták – még kevésbé szépen: félrevezették – a vevőket arról, hogy mennyire profitábilis a cég – írja a The Verge.

A befektetők krioptopénzeket vásároltak, a Blockchain Credit Partners azonban hat százalékos kamatot ígértek, illetve azt, hogy az így realizált kamatot különböző hitelekbe fektetik, amitől még jövedelmezőbbé válik az üzlet. A SEC szerint ezeknek az ígéreteknek a befektetések semmilyen körülmények között nem tudtak eleget tenni. Emiatt viszont a befektetők nem tudtak minden informácicó birtokában dönteni.

A szövetségi kormány várhatóan pontosabb szabályozást is ki fog adni arról, hogy milyen keretek között működhetnek a kriptotőzsdék. Ugyanakkor a Blockchain Credit Partners nem egy váratlan szabályozásbeli finomságon csúszott el, hanem a tőzsde egy alapszabályát sértette meg. A szigorúbb szabályozáshoz azonban a kongresszusnak jogosítványokkal kell ellátnia a SEC-t, hogy hatékonyabban tudjon eljárni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?