A múlt héten, a tőzsdei bevezetés után elmaradt a csoda. A Robinhood részvénykereskedelmi app papírja a vártnál is gyengébben fogytak. Mostanra megfordult a helyzet.

Robin segít befektetni a szegényeknek – ez a mese is sokat változott (Forrás: Robinhood / Facebook)

Csatlakozott a Robinhood azokhoz a részvényekhez, amelyet a kereskedelemre egyfajta poénként tekintő kisbefektetők kedvelnek. A GameStop és az AMC részvényeihez hasonlóan a Robinhoodra is szemet vetettek a trollok, amiben az az igazán ironikus, hogy korábban ezek a befektetők a Robinhoodot használták kereskedelemre.

A hír rövid távon nem feltétlenül rossz a cégnek. Kedden volatilitás miatt fel kellett ugyan függeszteni a részvényeikkel való kereskedelmet. Ám ez a volatilitás azt jelentette, hogy a visszafogottan sikeres kezdőárról 65-re ugrott fel a részvény árfolyama. A Yahoo Finance pedig még magasabb, 77 dolláros kereskedelmi árra is látott példát.

A helyzet előkészítésében a Robinhood is részt vállalt, így nem érhette meglepetésként az eset. A tőzsdei bevezetéskor a részvények egy részét eleve nem az intézményi befektetőknek kinálta fel a cég, hanem a kisbefektetőknek, akik akár az appon keresztül is jegyezhettek a cég papírjaiból. Ez merőben szokatlan gyakorlatnak számít.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?