A cég értékelése még tízmilliárd dollár körül mozog, de a részvényeinek az ára már rég a tőzsdére lépéskor elért alatt van.

(Forrás: Robinhood / Facebook)

Az alkalmazottainak durván negyedét küldi el a Robinhood. A lépés nem arra válasz, hogy az egyelőre 10 milliárd dollárra értékelt startupot folyamatos szabályozói pofonok érik. Az ok a romló üzleti eredményekben keresendő.

Az egy nappal a határidő előtt kiadott negyedéves jelentése szerint a bevétel, a havi aktív felhasználók száma és a kezelt vagyon is csökkent. A 2021-es második negyedévben 44 százalékkal magasabb volt a bevétel, idénre ez 318 millió dollárra esett vissza.

A cég áprilisban már végrehajtott egy kilenc százalékos leépítést. Vlad Tenev, a cég vezérigazgatója a Robinhood blogján jelentette be a mostani leépítést, és egyben azt is, hogy a korábbi karcsúsítás elégtelennek bizonyult. A cég rendkívüli mennyiségű embert vett fel a mémrészvények 2021-es fellángolása és a csúcsra járatott kriptópiac időszakában.

A Robinhood vezetése arra számított, hogy ezek a trendek 2022-ben is érvényesek maradnak. Ezzel szemben 2021 telén bezuhant a kriptó piac, és a gazdasági környezet nem is kedvez annak, hogy a rendkívül volatilis befektetések újra divatba jöjjenek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?