Az Advanced Technology Ventures 1,8 milliárd dollárt kezel, most mégis a hatóságokban kell bíznia, hogy megakadályozzák a titkainak kiszivárgását.

123rf

Az 1,8 milliárd dollárnyi befektetés felett diszponáló Advanced Technology Ventures nevű kockázati tőketársaságnak nincsenek unalmas napjai. A céget megtalálta egy zsarolóvírusos támadás, amelynek célja a magánbefektetők és partnerek adatainak megszerzése volt.

A Maine állam államügyészének címzett levél szerint a cég július 9-én vette észre, hogy a pénzügyi adatokat tároló szerver tartalmát titkosították a támadók. Arra azonban csak július 26-án jöttek rá, hogy a hackerek a titkosítás előtt le is töltötték a pénzügyi információkat. A zsarolóvírusos bandák által gyakorta használt kettős zsarolásos problémával szembesült az ATV. A támadók azzal fenyegették meg, hogy ha nem fizet, nyilvánosságra hozzák az adatokat. Fizetés esetében viszont feloldják az ellopott adatok rejtjelezését.

Az ATV szerint 300 személy adataihoz férhettek hozzá a támadók. Ezek azonban olyan vagyonos emberek, akik partnerként több millió dollár kihelyezésére hatalmazták fel a kockázati tőketársaságot. Az ilyen befektetők azonban ragaszkodnak a nevük titkosságához, ezzel élnek vissza a zsarolók.

Az ATV jelezte az FBI-nak is a sikeres támadás tényét. A nyomozóiroda azonban nem kommentálta a nyomozást a sajtó kérésére sem. Hallgat az ATV vezetője Mike Carusi is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?