Új kedvenc befektetési célpontja van a Robinhood felhasználóinak. Olyan cég, amire pár nappal korábban rá se nézett volna senki.

Fotó: Kodak / Facebook

A Kodak legendásan benézte a digitális forradalmat. Ahhoz képest, hogy az első digitális fényképezőgépet a Kodak laborjában építették meg, sőt korai, sajtóbeli felhasználásra tervezett kamerát is gyártottak, valahogy nem sikerült a mozgalom élére állnia a cégnek. Az elmúlt években blockchainben és egyéb szoftveres megoldásokban gondolkodott a cég, hogy relevánsnak tűnjön.

Az érdeklődést nem a blockchain váltotta ki, hanem az, hogy az amerikai kormány 765 millió dolláros hitelt biztosított a cégnek gyógyszeripari alapanyagok gyártására. A hírre a hagyományos tőzsdei befektetők is reagáltak. 318 százalékot nőtt a részvény árfolyama, nap közben pedig fel is függesztették az Eastman Kodak részvények kereskedelmét a jelentős mértékű változás miatt.

A Trump-kormány bejelentése előtt a céget 115 millió dollárra értékelték. Most már egymilliárd dolláron áll a Kodak értékelése. Ebben besegítettek a Robinhood felhasználók is, akik közül hatvanezren vették fel a Kodak részvényeit a portfóliójukba 24 óra alatt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?