Nagyot ment a Financial Times konferenciáján Craig Wright. Olyan ígéreteket fogalmazott meg, amelyek helyenként annak is ellentmondtak, amit fél órával korábban ő jelentett ki.


Craig Wright, a világ valószínűleg leghíresebb állítólagos Szatosi Nakamotója, bejelentette, hogy új címmel bővíti a névjegykártyájára felírható dolgokat. Ő lesz a világ egyik legnagyobb adakozója.

A bitcoin feltalálóját gyakorta cosplayező férfi a FT Alphaville rendezvényén jelentette be, hogy nyolcmilliárd dollárnyi bitcoint fog eljótékonykodni 2020-ban. Ugyanezt az alkalmat használta fel arra is, hogy a csalásról prédikáljon, bemutasson a közönségnek és „lusta szarháziaknak” nevezze a hallgatóságot.

Később még kitért arra is, hogy az embereknek nem olyan felesleges dolgokat kellene tanulnia, mint a középkori tánc, hanem matekot meg programozást.

„Volt egy barátnőm, aki középkori táncból végezte a mesterképzést, bízzanak bennem, tudom mekkora hülyeség”

– mondta a leginkább mindenhez értő férfi, aki saját állítása szerint feltalálta a bitcoint. Ha Wright beváltja az ígéretét, akkor Jeff Bezost, az Amazon főnökét is megelőzi adakozásban. Bezos ugyanis nagyjából 2 milliárd dollárt ajánlott fel jótékony célra 2018-ban. (Érdemes hozzátenni, hogy az Amazon annyira nem fizet adót, hogy abból telik.)

Az FT konferencia második felében Wright körvonalazta a terveit. Akkor már nem csak jótékonykodásról beszélt, hanem arról, hogy félmilliárd okostelefont vásárol a legrászorulóbbak számára. Ahhoz, hogy ezt megtehesse 16 dolláros telefonokat kellene vásárolni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?