A banki startup lassan már tényleg mindenféle szolgáltatást kínál. A biztosítás és a kriptó után most itt a részvénykereskedelem is.

Tőzsde, New York

Néhány Revolut Metal kártya tulajdonos már kipróbálhatja a neobank legújabb funkcióját. A cég az amerikai Robinhood jutalékmentes befektetés szolgáltatást indít el. A részvények adásvételére kihegyezett funkciótól azt várja a Revolut, hogy Európában is meghonosítja az Egyesült Államokban már elterjedtebb mobilappos befektetési gyakorlatot.

Kezdésként a NASDAQ-on és a NYSE-n jegyzett háromszáz amerikai részvényből lehet vásárolni az appban. A vásárlás a revolutos tárcában tárolt pénzből történik, így a befektetések előtt célszerű pénzt utalni a kártyára. A Revolut tervei között szerepel az európai papírok és ETF-ek elérhetővé tétele. Befektetési limit nincs, töredék részvényeket is lehet vásárolni.

A funkció egyelőre csak a havi 14 eurót fizető Metal ügyfeleknek érhető el. És nekik is havi száz tranzakciós korlátozással. Aki ennél több ügyletet szeretne végezni az onnantól jutalékot kell fizessen. Ez azért is érdekes, mert az eddig átlátható árazást jelentősen összezavarja.

A jövőben a Premium ügyfelek havi nyolc, az ingyenes felhasználók pedig havi három tranzakciót végezhetnek majd el.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?