Jodorowsky Dűne-bibliájának eladására készül a kriptós befektetési csoport, amelyik megvette.

(Fotó: Sony Picture Classics)

A Spice DAO több ötlettel állt elő a létrejötte óta. Filmstúdióvá is próbált válni például. Mostanra rájöttek, hogy a jelenlegi csoportot nem lehet együtt tartani, mostanra lehetővé tették, hogy a korábbi befektetők kivegyék a pénzüket a kincstárból és visszaszolgáltassák a Spice tokenjeiket. A szervezet is átalakul, az új neve Spice Club, ami zártkörű klub, nem egy a blockchainen működő, formális vezetőségi folyamatokkal rendelkező szervezet – írja a The Verge.

A csoport most NFT kibocsátást tervez Frank Miller amerikai képregényművésszel együtt. Ugyanakkor az NFT-piac jelenlegi állapota, a kriptovaluták ára nem teszi igazán vonzóvá ezt a tervet. Emellett a könyv eladása is a tervek között van, bár nincs rá garancia, hogy elérné azt a hárommillió dolláros árat, amennyiért a csoport megvette.

A soha meg nem valósult Dűne filmhez készült vastag kézikönyv sorsa eddig is érdekes volt. A kriptós befektetői csoport azzal a feltételezéssel vásárolta meg, hogy a könyv birtokában elkészíthetik a filmet, illetve közkinccsé tehetik a könyv tartalmát. Ezt az ötletüket keresztül húzta a szerzői jog nevű nem túlzottan modern találmány, illetve a tény, hogy a mű egy példányának megvásárlásával nem járnak együtt a szerzői és adaptációs jogok.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?