Martin Shkreli pénzember, elítélt csaló és a gyógyszerárakkal ügyeskedő épp a börtönben ül, a tőle lefoglalt jószágokat pedig elárverezték.

Még az NFT-k előtt, de a digitális jószágok kitalálása után piacra dobott a Wu-Tang Clan egy egy példányban létező albumot. A lemezt Martin Shkreli amerikai pénzember vette meg.

A Once Upon A Time In Shaolin című lemezt a bámulatosan sokoldalú New York-i ügyészség adta most el. Az pedig, hogy mi vezetett ide, rendkívül érdekes.

Shkreli jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti értékpapír csalás miatt. A szövetségi ügyészek többrendbeli csalással, piramisjáték üzemeltetéssel és megtévesztéssel vádolták meg. 2017-ban pedig kétrendbeli értékpapír csalásban bűnösnek is találták.

A pénzembernek 7,4 millió dollárnyi büntetést is be kellett fizetnie. Ezért lefoglalták az egyedi Wu-Tang Clan albumját, egy kiadatlan Lil Wayne lemezt, egy Picasso festményt és Shkreli gyógyszeripari részvényeit. Ez utóbbiak az elítéléséhez is hozzájárulhattak. A pénzember arról híresült el korábban, hogy egy lejárt jogvédelmű ellenben széles körben használt gyógyszer, a Darapirim, licecét felvásárolta cége és árát rögtön meg is növelte 56-szorosára az árát tablettánként 13,5 dollárról 750 dollárra.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?