Érdekes módon az árfolyam nem lőtt ki az űrbe unatkozó amerikai milliárdoshoz hasonlóan. Pedig a Tesla és a SpaceX vezetője el szokta ezt érni.

(Fotó: Tesla Owners Club Belgium CC-BY)

Musk egy bitcoin konferencián jelentette be, hogy a saját tartalékait nem adja el a kriptovalutából, és a Tesla vagy a SpaceX sem dobja piacra a bitcoinjait. Erról azután beszélt a cégvezér, hogy kitért arra, hogy a Teslánál már nem lehet kriptvalutáért autót venni.

A további befektetéseiről beszélve azt is elmondta, hogy Ethereumban és Dogecoinban is van pénze. A kriptodevizák közül az Ethereum árfolyama eleve emelkedőben volt, a bejelentés hatására pedig tovább nőtt. Az eredetileg poénnak szánt Dogecoin árfolyama fluktuált, a Muskolt is megszólaltató konferenciapanel végére veszített értékéből a kript – írja a The Verge.

A Tesla elég össze-vissza kezelte a kriptovalutákat az elmúlt időben. Februárban bejelentette a cég, hogy 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba, majd nem sokkal később 101 millió dolláros nyereséggel túladott egy részén. Ez utóbbi akció megmozgatta az árfolyamot. Az sem segített, hogy március végén a cég közölte, hogy bitcoinért is lehet Teslát venni, majd májusban, 49 nappal később, visszatáncolt ebből a döntésből.

Musk szerint azonban állítása szerint nem pump and dump, azaz az árfolyam felhúzásával és a saját pozíciók felszámolásával járó trükközést végzi. „Szeretném, ha a bitcoin sikerrel járna” – mondta Musk. Majd azzal folytatta, hogy nem a bitcoin az egyetlen perspektivikus kritovaluta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?