Még egy befektetési kör és tízmilliárdos céggé válik a Robinhood.

Robin segít befektetni a szegényeknek – ez a mese is sokat változott (Forrás: Robinhood / Facebook)

A startupok értékelése és a feketemágia részben abban különbözik, hogy a startup értékelés bizonyítottan létezik. Az eredmények és a módszerek azonban néha hasonlítanak. Az Y- és Z-generációsokat célzó, jutalékmentes részvénykereskedelmet lehetővé tévő amerikai Robinhood 323 millió dolláros tőkebefektetést kapott – írja a Techcrunch.

A befektetési kört a DST Global vezette. Ez az orosz Mail.ru csoport kockázati tőkebefektető szárnya. A csoport vezetője Jurij Milner és Dimitrij Griskin. A Mail.ru működteti a legnagyobb orosz közösségi oldalt, a Vkontakte-t is, amit az orosz Facebookként szokott emlegetni a sajtó. (A DST korábban részvényes volt a Twitterben és a Facebookban is.) Érdemes lesz a tőkebefektetés után megfigyelni, hogy ezt követi-e olyan botrány, mint az arcöregítős FaceApp körül zajlott az utóbbi időben.

A Menlo Parkban működő cég értéke ezzel a befektetési körrel 7,6 milliárd dollárra nőtt. A pénzt a cég a közleménye szerint „arra használja fel, hogy tovább dolgozzon a küldetésén, a pénzügyek demokratizálásán.” Ez a kijelentés még a startupos lózungok köréből is kilóg a semmitmondásával. Szerencsére a cég eddigi pályája – saját klíring, prémium adatszolgáltatás, többlábas opciós ügyletek – segít belőni azt, hogy egyre több igényt kiszolgáló, egyre bonyolultabb dolgokra képes terméket épít a cég. Amíg emellett a belépési küszöböt alacsonyan tudják tartani, sikeresek tudnak maradni.

A Robinhood alapítása óta 860 millió dollárnyi kockázati tőkebefektetést kapott.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?