A csak Amerikában elérhető Acorn az aprópénz zsebrevágásával teszi egyszerűvé a takarékoskodást. Az ötlet népszerű, rohamtempóban nő a cég.

A csak Amerikában elérhető Acorns az aprópénz zsebrevágásával teszi egyszerűvé a takarékoskodást. Az ötlet népszerű, rohamtempóban nő a cég.

(Forrás: Acorns)
(Forrás: Acorns)

Új befektetési app tűnt fel az amerikai piacon, és hihetetlen sebességgel növekedik. Az Acorns mostanra 2 millió befektetési számlát kezel, amiből ráadásul 600 ezret ebben az évben nyitottak.

A cég növekedését mutatja az is, hogy a becsléseik szerint idén elérik az egymilliárd dolláros forgalmat. Az Acorns úgy ér el ennyire nagy volument, hogy mikrotranzakciókat végez. Az ügyfelek vásárlását felkerekíti a legközelebbi egész számra, majd az így hozzáadott összeget befekteti. Nagyjából úgy, mintha a 90 forintos Sport szeletért mindig száz forintot fizetnénk, de úgy, hogy a plusz tízest félrerakja nekünk a rendszer.

Az aprópénz félrerakása hatékony módszerenek bizonyult. A cég már négy befektetési körön van túl. A legutóbbi, hetvenmillió dolláros tőkebevonás után most már felvásárlásokon is gondolkodik. Olyan tudást szeretnének a cégbe építeni, ami személyre szabottabbá tudja alakítani az Acorn szolgáltatását – írja a TechCrunch.

Az aprópénzes befektetési módszereket nem mindenki tartja jövőálló biznisznek. Az Acorns azonban időben meglépte azt, hogy előfizetéses szolgáltatássá váljon. Jelenleg az 5000 dollárnál kisebb megtakarítási számlák tulajdonosaitól havi egy dollárt szed be, és az éves egyenleg 0.25 százalékát azoktól, akik ennél többet tartanak a számlájukon. Igazán jól azok járnak, akik az utóbbi kategóriába esnek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?