Egyelőre nem egyszerű megtalálni, hogy kit és hol perelhetnének be a csalódott ügyfelek. Sok pénz múlik azon, hogy megtalálják-e.

Nem csak a szabályozók elégedetlenek a Binance-szal, hanem a befektetők is. Az utóbbiak azért, mert a kriptotőzsde május 19-én előadott egy Robinhood-manővert, azaz pont akkor robbant e, amikor a felhasználói a veszteségük minimalizálásának céljából kriptót adtak volna el. Míg azonban az amerikai irodával rendelkező Robinhoodot be lehet perelni az Egyesült Államokban, addig ez a tőzsde esetében kevésbé egyszerű.

Két csoport is dolgozik a problémán a Wall Street Journal szerint: egy 700 fős befektetői csoport Franciaországban, a másik pedig Olaszországban. Mivel a kriptós piac nagyrészt szabályozatlan, ezért egyáltalán nem biztos, hogy bármelyikük sikerrel jár. Az olasz csopot 11 Binance irodának küldött levelet, kérdés, hogy ez mire elég.

A Binance közleménye szerint azonnal felvette a kapcsolatot a károsultakkal. Ez az egyikük szerint abban merült ki, hogy három hónap VIP tagságot kínáltak fel neki a veszteségei fejében.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?