Nem találják a csődöt jelentett Three Arrows Capital kriptós tőkealap alapítóit a kijelölt csődbiztosok a Reuters szerint.

Se Szu Csu, se Kyle Davis nem nyújtott még semmilyen segítséget a cég felszámolóbiztosainak. A Three Arrows Capital alapítóinak a holléte sem ismert, áll a felszámolóbiztosok által a bíróságnak benyújtott dokumentumokban.

A szingapúri főhadiszállással működő kriptós hedge fund a hónap elején jelentette be, hogy tönkrement. A cég csődvédelmet kért, hogy megvédhesse a cég pénzügyi eszközeit azoktól az ügyfelektől, akik minél gyorsabban ki akarják venni a pénzüket a cégből. A csődöt azután jelentette be a Three Arrows, miután egy 670 millió dolláros hitel aktuális részletét nem tudta törleszteni. (Később a hitelt nyújtó Voyager Digital is csődbe ment.)

A Brit Virgin-szigetek bírósága a Teneo nevű céget bízta meg a csődgondnoksággal. Russel Crumpler és Christopher Farmer, a cég két igazgatója szerint azóta egy Zoom beszélgetést sikerült lebonyolítaniuk két emberrel, akik Szu és Kyle neveken mutatkoztak be. Ugyanakkor mindkettejük kamerája ki volt kapcsolva, valamint kérdésekre sem válaszoltak, még akkor sem, ha ők voltak a kérdések címzettjei.

Az alapítók helyett a Three Arrows szingapúri jogi képviselője nyilatkozott. Farmer ezek után megpróbálta személyesen megkeresni Szu Csut a bejelentett lakcímén, de zárt ajtó és az ajtó előtt heverő bontatlan borítékok fogadták. Emellett sikerült olyan pletykákat begyűjtenie, amely szerint Szu Csu épp megpróbálja eladni 35 millió dolláros szingapúri lakását.

A csődbiztosok úgy látják, hogy komoly veszélye van annak, hogy az alapítók elutalják a cég maradék vagyonát valahová. Ez különösen azért veszélyes, mert ez a vagyon nagyrészt kriptóban és NFT-kben van, amelyeket egyszerűen át lehet utalni.

A biztosok beadványára a bíróság vészhelyzeti ülésr hirdetett meg július 12-ére.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?