A Cointelegraph listát írt a kriptónak kedvező lehetséges fordulatokból, de a szöveget annyira lehet komolyan venni, mint egy Grimm-mesét.

Ha a hamelni furulyás elviszi a jegybank vezéreket, az például kedvező lehet

Öt pontban foglalta össze a Cointelegraph, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy a kriptovaluták árfolyama és a beléjük vetett bizalom ismét fellendüljön. A lista ugyan érdekes, de a legtöbb feltételt az álmodozás kategóriába lehet sorolni.

A lap szerint a következők bármelyikének megtörténte jobb helyzetbe hozná a kriptovalutákat.

1, Sikeresen végbemenne az Ethereum hálózat átállítása a proof of work alapú üzemről a proof of stake logikára. A projekt folyamatban van, több akadály miatt ugyan csúszik, de akadt már egy sikeres teszt.

A Cointelegraph szerint egy ilyen lépésnek lenne akkora marketingereje, hogy kimozdítsa a kriptókat a holtpontról. A leghamarabb idén augusztusban kerülhet sor, a hatása pedig kétséges.

2, A SEC engedélyez egy bitcoin alapú ETF-et – szól a második feltétel. Az első ilyen értékpapírt a SEC visszadobta, bármennyire lobbiztak érte a Winklevoss testvérek.

3, Az amerikai jegybank, a Fed teljes hátraarca a harmadik lehetőség. Tekintve, hogy a többi jegybankhoz hasonlóan a Fed is az infláció féken tartásával van elfoglalva, erre se tennénk komolyabb összeget. Különösen úgy, hogy a teljes hátraarcnak része kellene legyen egy egészen komoly alapkamat csökkentés is.

4, További államok teszik hivatalos fizetőeszközzé a bitcoint. Ennek az a szépsége, hogy El Salvador, ami először lépte meg ezt, nagyon rosszul járt vele. Az ország által vásárolt bitcoin vagyon momentán kevesebbet ér, a kriptó nem terjedt el fizetési megoldásként és a turizmust sem lendítette fel, hogy kriptovalutával is lehet fizetni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?