Nem csak a forintnak vannak rossz napjai, kriptótőzsdének se móka és kacagás lenni ebben a hónapban.

(Fotó: Mike Mozart CC-BY)

Július a Three Arrows Capital hedge fund bedőlésével kezdődött. A céget elmarasztalta a szingapúri szabályozó hatóság is, de ez a cég csődbe menetele után már tényleg csak apróság. Fontosabb, hogy a cég egyrészt félrevezető információkat adott közre a kezelt eszközök értékéről. Illetve, hogy a cég alapítója részben elköltöztette áprilisban az alapot a Brit Virgin-szigetekre. Jelenleg a Three Arrows amerikai leányvállalata kért csődvédelmet, a Virgin-szigeteki ellen végrehajtás van érvényben egy 670 millió dolláros kölcsön meg nem fizetése miatt.

Mára a Voyager kriptotőzsde is bejelentette, hogy a Three Arrowsnak való kitettsége miatt kénytelen csődöt jelenteni. Múlt csütörtökön még megpróbálták életben tartani a céget, de keddre kiderült, hogy a tőzsde menthetetlen. Ugyan vannak tervek arra, hogy a betétjüket a Voyagerrel elvesztő ügyfeleket a cégbeli részesedéssel kárpótolják, ám ez várhatóan kevésbé lesz népszerű. A cég jelentős mennyiségű kriptóval rendelkezik, de a kincstárából fájóan hiányzik 650 millió dollár, amit a Three Arrowsnak kölcsönzött.

A tőzsde a betétek kivételét már múlt héten leállította, ami jelezte, hogy baj van a cégnél. A Voyager már júniusban megpróbált tőkét bevonni, hitelkeretük van is. Igaz, a hitelkeret kevesebb, mint amennyi a széfből hiányzik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?