Az észtek által alapított londoni fintech startupban nem rendült meg a befektetők bizalma. Az unikornis közelebb került a bankká váláshoz, de nem ez a fő célja.


Hamarosan a piacra kerülhet 300 millió dollárnyi Transferwise részvény – értesült a Sky News. A brit fintech korai befektetői és alkalmazottai által eladott papírokra nagy kereslet mutatkozik.

Legutoljára egy éve adtak el nagyobb mennyiségű Transferwise részvényt. Az akkorihoz képest most harminc százalékkal többre értékelik a céget. Jelenleg a cég árát 5 milliárd dollárra becsülik.

Amennyiben az akció sikerrel zárul, a Transferwise bebizonyítja, hogy nem tartozik azok közé a fintechek közé, amelyekben megrendült a befektetők bizalma. Az, hogy ötmilliárdos értékelés mellett kerülhet sor a héten az üzletre, jelzi, hogy nincs miért aggódnia a londoni cégnek.

Az is bizalomra ad okot, hogy a brit FCA múlt héten adott licencet a cégnek befektetési termékek bevezetésére. A Transferwise szerint a szolgáltatásban kezelt egyenleg többet fog fialni az ügyfeleknek. Emellett természetesen a Transferwise is közelebb jut ahhoz, hogy teljes értékű bankká váljon.

A cég által kiadott nyilatkozat szerint nem célje, hogy a Monzóval vagy a Revoluttal versenyző neobankká alakuljon. Elsődleges feladatának továbbra is a nemzetközi pénzküldést tekinti a cég.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?