A hatalmas hype ellenére összesen az európai emberek 16 százaléka mutat bármi érdeklődést a bitcoin iránt. Itt van az ING kutatása.

A hatalmas hype ellenére összesen az európai emberek 16 százaléka mutat bármi érdeklődést a bitcoin iránt. Itt van az ING kutatása.

Kép: Pixabay
Kép: Pixabay

Tizenötezer embert kérdőíveztettek tizenöt európai országban, nyugaton, középen és keleten is. Arra voltak kíváncsiak, hogy az európaiak  hogyan állnak a bitcoinhoz.

Az eredmények

Mindössze a megkérdezettek 9 százaléka birtokol bitcoint.

Leginkább az osztrákok tudják, hogy létezik olyan, hogy kriptovaluta, Ausztriában az emberek 79 százaléka hallott már ilyesmiről. A legkevésbé pedig Belgiumban ismert, a belgák 38 százaléka hallott már a kriptovalutákról.

Különösen a 25 és 44 éves kor közötti férfiak körében népszerű a bitcoinvásárlás, főleg az olyan országokban, ahol alacsonyabb az egy főre jutó jövedelem. Ilyen például Törökország és Románia.

Viszont a 60 év felettiek is egészen ismerik a kriptovaluta fogalmát, pontosan a 60 százalékuk hallott már róla, míg a 25 és 44 közöttieknek a 69 százaléka. Úgy néz ki, hogy a kriptovalutát korfüggetlenül ismerik, de inkább a fiatalabbak veszik.

A népszerűtlenségnek valószínűleg a kockázattól való félelem az oka. Háromból egy európai teljesen kizártnak tartja, hogy valaha is kriptovalutába fektet majd, így a bitcoin durva zuhanása után főleg.

A megkérdezettek 46 százaléka kockázatosabbnak tartja a kriptovalutákat, mint a részvénypiacot, ráadásul nehezen érthetőnek tartják a kriptovaluták világát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?