A cég nevébe rejtett metafora egyre zavarosabb lesz, és nem csak ezzel vannak gondok. Pedig tavaly egészen jó évet zártak.

(Forrás: Robinhood / Facebook)

Kiderült, miért volt fontos elfogadni a 70 millió dolláros büntetést a Robinhoodnak. A részvénykereskedős app ugyanazon a napon, amikor a vizsgálat lezárult és a büntetést bejelentették, be is jelentette, hogy tőzsdére lép. A cég tavasszal már jelezte, hogy ez a célja, de akkor még a folyamatban lévő FINRA-vizsgálat miatt nem siettek az üggyel.

A bejelentéshez kötelező jelleggel csatolt dokumentumokból kiderül, hogy milyen évet zárt a Robinhood. A 2019-es évben a bevételei 277,5 millió dollárra rúgtak, ezt 2020 végére 985 millióra tornászta fel. Ezek mellett eltörpül a hetvenmillió dollár, amit be kell fizetnie büntetésként.

Még fontosabb, hogy a 2020-as évben profitot is termelt a fintech. Nagyjából 7,4 millió dollárt kerestek. Ez volt a cég első profitábilis éve, nem olyan adat, amit kitesznek az ablakba. Még kínosabb – hívja fel a figyelmet a Techcrunch – hogy egy, a cég által birtokolt kötvények árának változása nevű sorban egy 1,49 milliárd dolláros hiány található. Ez a legutolsó pénzügyi negyedévben jelenik meg, és súlyosan mínuszossá teszi a Robinhood 2021-es évének kezdetét.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?