Még a kriptovaluták mélyen tengődő árfolyama sem tette vonzóvá a Chevrolet NFT-t és valódi autót tartalmazó csomagját.


Az autógyártó jelentős késéssel, június közepén jelentette be, hogy aukcióra bocsát egy egyedi Corvette Z06-ost. A járművet Nick Sullo dizájnolta meg, sőt, hogy még pontosabbak legyünk, Sullo rajzolta azt a képet, aminek az NFT verziójához jár egy hasonló küllemű autó is. A kocsi a legújabb, 2023-ban bemutatandó modell, szóval némi exkluzivitás is jár vele. De még így is kevésnek bizonyult az ajánlat ahhoz, hogy bárki licitáljon rá – írja a Totalcar.

Pedig egy 5,5 literes, V8-as középmotoros sportkocsi úgy általában hasznosabb tulajdon, mint egy marék ether. Ráadásul a Chevrolet becsületszavát adta, hogy a különleges autó zöldjére egyetlen másik Z06-ost sem fognak festeni. Illetve az alvázszám bináris kódban lesz, hátha van, akit ez izgat fel.

A problémát az jelenthette, hogy a kriptós piac bezuhanása közepette senkit nem érdekelt az aukció. Az utolsó licitáló 4 ethert ajánlott érte, ami 1072 dollárnak vagy 411 ezer forintnak felel meg. Ennyiért leharcolt Opel Astra Caravant lehet talán venni, nem szupersportautót. A Corvette listaára 90 ezer dollár lesz, az NFT-s verzió minimálára pedig 138 ezer dollár volt. Ezt meg sem közelítette a licit.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?