Az NFT-piac egyelőre nem tudja, hogy hány ügyfél érintett az incidensben, de bíznak abban, hogy csak néhány alkalmazott adataival távoztak a hackerek.

Kép: 123rf

Szegény NFT-galériát az ág is húzza. Nem elég, hogy az NFT-piac nem teljesít olyan acélosan, mint fél éve, illetve hogy lopások is megkeserítik a digitális műgyűjtők életét. Az OpenSea, amit a közelmúltban még 13 milliárd dollárra értékeltek, azt jelentette be, hogy az ügyfeleinek az adatbázisához illetéktelenek fértek hozzá.

Egy ilyen incidens következő lépése jellemzően valamiféle phishing kampány, amelynek során az adatbázisból kinyert adatok segítségével hozzáférést próbálnak szerezni az ügyfelek fiókjaihoz. A harmadik lépés a fiókok kipakolása és a profit természetesen.

Az adatszivárgás technikailag a Customer.io nevű üzleti email szolgáltatásnál történt, amelyet az OpenSea is használt többek között hírlevelek kiküldésére. Az adatbázisban azonban nem csak a hírlevél feliratkozóinak címei találhatók meg.

A cég egyelőre nyomoz az ügyben, nem lehet tudni, hogy az 1,8 millió ügyfélből, akik legalább egyszer vásároltak a piactéren, hány érintett az incidensben. Az OpenSea egyelőre bizakodik abban, hogy talán csak egy-két speciális szerepű alkalmazott adatait vitték el.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?