Nem Lady Marion veszi férjül – bocsánat, ez a poén megunhatatlan – hanem az FTX kriptotőzsde készül felvásárolni a részvénykereskedelmi szolgáltatást a Bloomberg értesülései szerint.

(Fotó: Arran Bee CC-BY)

A folyamat az elején jár a lap információi szerint. Egyelőre az Sam Bankman-Fried vezette FTX még nem találta ki, hogyan vehetné meg a startupot. Hivatalos formában még nem jelezték a Robinhoodnak a felvásárlási szándékot – írja a lap a terveket ismerő belső forrásra hivatkozva.

Sam Bankman-Fried azt nyilatkozta, hogy “izgatottak vagyunk a Robinhood üzleti lehetőségeitől és a potenciális partnerségtől. Aktív felvásárlási tárgyalások azonban nincsenek a Robinhooddal.”

Ha mégis elszánná magát, akkor nem kisrészvényesekkel kellene tárgyalni az FTX-nek. A Robinhood szavazásra jogosult részvényeinek több mint felét a két alapító birtokolja. Május óta pedig Bankman-Fried is rendelkezik 7,6 százalékos részesedéssel a cégben. Az üzlet a Robinhoodnak sem feltétlenül tenne rosszat, bár az ideális vásárló nem egy kriptotőzsde, mert a tavalyi tőzsdei bevezetés óta a részvényeinek ára a kezdeti ár negyedére esett vissza. A felvásárlás hírére 14 százalékot emelkedett az árfolyam.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?