Hétvégén találtunk rá az amerikai szerződési-, copyright- és kereskedelmi jog szerinti elemzésére a digitális műkincseknek. Nem lehet jobban kezdeni a hetet.

A majmok még többé-kevésbé tartják magukat (Fotó: OpenSea)

Mit csinál az ember, aki nem a Pancsoló Kislánnyal üdvözli a nyarat, nem dugja ki az orrát 25 fok felett, és panelban él, ahol még csak füvet se lehet nyírni hétvégén. Emellett amibe nem lehet lyukat fúrni, azt már felvágta flexszel korábban?

Az egyik válasz az, hogy olvas, a másik, hogy hangoskönyvet hallgat, esetleg főz. De vannak olyanok, akik mindehhez lusták, és ehelyett a YouTube-on művelődnek. Olcsó poén lenne a remek Dörner Csengét linkelni például – szoktuk is – de most egy amerikai jogi csatornát ajánlunk.

A Legal Eagle-nek van valami jogi jellegű szolgáltatás is van, de a tartalommarketing lába egy remek csatorna. Amely a közelmúltban megtárgyalta azt, hogy a törvények és az NFT-k milyen viszonyban vannak egymással. Aki azt gondolta, hogy leginkább semmilyenben, mert más szinten üzemelnek, tévedésben él.

NFTs Are Legally Problematic ft. Steve Mould & Coffeezilla

NFTs: legal nonsense? 🚀 Get access to the exclusive companion video! — For a LIMITED TIME get CuriosityStream & Nebula for 26% OFF! https://legaleagle.lin…

Amikor a Legal Eagle publikálta a videót, akkor a már zuhanásban volt az NFT piac. Azt azonban ennek ellenére is érdemes végiggondolni, hogy azok a jószágok, amik forintban százezrekért vagy milliókért cseréltek gazdát, és tisztán spekulatív termékeknek minősülnek, mégis meg vannak-e alapozva a jog oldaláról. Az a mondás, hogy „a kód a törvény” csak addig működik, amíg el nem lopnak egy nagyobb vagyont.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?