Vajon eléri-e Virgil Abloh divattervező cipője a harmincmillió forintos árat? Esélye van rá, ráadásul a pénz is jó helyre megy.

Ritkán, de visszatérő rovatunk a minek van még értéke a pénzen, kriptovalután és egyéb pénzügyi termékeken túl. Volt már szó itt veterán autókról és ritka kártyalapokról is. A lista legújabb eleme pedig a tornacipő.

A következő történt: Virgil Abloh divattervező a Deviaton zenészeivel és a Black Lives Matter mozgalommal együttműködve aukcióra bocsátja az Off White x Air Jordan 4 „Sail” cipőinek egy példányát. Ezt a verziót ebben a színben sehol máshol nem lehetett eddig megvenni. Az aukcióra bocsátott példányt ráadásul személyre szabottan dedikálja a tervező.

A befolyt összeg a The Black Curriculum nevű nonprofit és az Inquest számláját fogja gazdagítani. Mindkét szervezet a feketék sorsának jobbításáért küzd különböző eszközökkel.

Az aukció az eBayen zajlik. Cikkünk írásának pillanatában 52 ezer fontért lehet elvinni az egyedi cipőt. Ez durván 20 millió forint, ami már gombócból is sok, nemhogy tornacipőre költendő pénzből. És még nincs vége a licitálásnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?