Sport szponzorációkkal próbálnak népszerűbbé válni a kriptós vállalkozások. Úgy tűnik, van még pénz a marketinges számlán.

(Fotó: Zach Catanzareti Photo // CC-BY-SA)

A kriptovalutáknak nincs jó napja már lassan hónapok óta, de a kriptós cégeknek van még elszórni való pénzük. A Voyager kriptotőzsde platformnak annyi, hogy a Nascarban is megszponzorált egy pilótát. Landon Cassill a Nascar első versenyzője, aki kriptopénzben kapja a fizetését is – írja az Associated Press.

A szponzoráció nem a semmiből termett ott Cassill előtt, a Voyager pedig nem csak egy nagy, két lábon járó hirdetőtáblát vásárolt magának. Steve Ehrlich, a Voyager vezérigazgatója és a versenyző egy kriptopénzes konferencián találkozott először két éve. A pilóta pedig azóta is szemmel követte a piac mozgását.

A hírügynökség szerint a versenyző fizetését nem kriptopénzben határozták meg. Az összeget azonban az aktuális árfolyamon átvátott kriptóban (litecoinban és bitcoinban) kapja. A szerződés egyelőre 19 versenyre szól.

Cassill nem a legelső autóversenyző kriptós szponzorációval, az Indy 500-on már ott van az Ed Carpenter Racing kriptós autója. Korábban pedig dogecoinnal is támogattak versenyzőket.

A Formula E-ben, ami legalább önmagában nem, vagy csak kevéssé szennyező, egyelőre nincs hasonló szponzoráció, pedig az izgalmasan kontrasztos volna.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?