Megint kicsit rosszabb lett internetes csalónak lenni. Mesterséges intelligenciával működő kockázatmenedzsment startupot vásárolt fel a Paypal.

Megint kicsit rosszabb lett internetes csalónak lenni. Mesterséges intelligenciával működő kockázatmenedzsment startupot vásárolt fel a Paypal.

simil

Bár nyár van, nem állt meg teljesen a világ. A Paypal például úgy gondolta, hogy vesz magának valami divatosat a strandra, és felvásárolta 120 millió dollárért a Simility nevű mesterséges intelligencia alapú csalásdetekciós és kockázatkezelő céget – írja a TechCrunch.

A Simility a tranzakciók valós idejű monitorozásával és egy általuk adaptívnak nevezett technológiával harcol a csalás ellen. Az utóbbi alatt azt értik, hogy a rendszer olyan védelmi elemekkel dolgozik, amelyeket a kivédeni vágyott csalásfajta megkíván. A Paypalnek kézenfekvő vásárlás volt a cég: egyrészt a saját rendszereit is védheti vele, másrészt az ügyfeleik számára szolgáltatásként is hasznos lesz a Simility technológiája.

A felvásárlással a Paypal az e-kereskedelmet kiszolgáló technológiáira erősít rá. A cég hagyományosan erős volt ezen a területen, érthető módon nem akarja feladni a pozícióit.

A Paypal korábban is befektető volt a Similityben, a cég három százalékát birtokolta. A startup eddig 25 millió dollárnyi befektetést szedett össze, legutóbbi értékelése 52 millió dollár volt. Nem a Simility az egyetlen cég, amit megvett a Paypal, az iZettle, a Hyperwallet és a Jetlore is erre a sorsra jutott.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?