Dél-Korea nagyon eltökélte, hogy kinyomozzák, mi vezetett ahhoz, hogy a Terraform stablecoinja bedőlt és elsüllyedt vele 40 millió dollárnyi vagyon.

(Fotó: descryptive.com / CC-BY)

Biztonsági intézkedéseket hoztak a Terraform Labs ügyében nyomzó ügyészek, nehogy az ügy bármelyik érintettje úgy gondolja, hogy Dél-Koreán kívül képzeli el a további életét. Mivel a negyven milliárd dollár eltűnésével záródó kriptopiaci összeomlást még vizsgálják az ügyészek, ezért a cég alkalmazottait felrakták a repüléstilalmi listára.

A lépés megnehezíti a Terraform Labs dolgozóinak, hogy elhagyják az országot amíg véget nem ér a nyomozás. A terraUSD stablecoin és a hozzá kötött Luna kriptovaluta ökoszisztémájának teljes beomlása legalább akkora meglepetés volt, mint az a tény, hogy a cég nem próbálta meg a kincstárában található jelentős bitcoin tartalékokat pénzzé tenni, hogy megpróbálja megmenteni a betétesek vagyonát.

Az ügyészek a Financial Times kérdésére csak annyit mondtak el, hogy több tucat alkalmazott került a repüléstilalmi listára. A cég vezetője Do Kwon azonban egyelőre szabadlábon van, sőt a 40 milliárd dolláros fiaskó után már indított is egy új kriptovalutát.

A Terraform Labsnak nem csak Dél-Koreában vannak jelenleg problémái. Az Egyesült Államokban a bíróság utasította arra a céget, hogy szolgáltassa ki azokat az adatokat, amelyeket a tőzsdefelügyelet kér, hogy a regisztrálatlan kötvények kibocsátásával vádolt cég ügyeit kinyomozhassa. Kaliforniában pedig egy csoportos per indult Kwon ellen hasonló témában, kiemelve, hogy a terraUSD biztonságosságát többször hangsúlyozta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?