Brian Armstrong vezérigazgató pénteken még mindenkit pótolhatatlanul hasznosnak gondolt, de gyorsan átalakította a véleményét a hét elejére.


Elkiabáltuk kedden, hogy a Coinbase még nem nyúlt a leépítés eszközéhez a kriptovaluták legrosszabb időszakában. Kedd délután a cég bejelentette, hogy 1100 munkavállalótól válik meg, de annyira, hogy ezeknek az embereknek a céges emailjeikhez és megosztott dokumentumokhoz való hozzáférését már meg is szüntették.

A leépítéssel a munkavállalók 18 százalékától szabadul meg a tavaly nyáron még 86 milliárd dollárra értékelt kriptókereskedelmi cég. A fenti szám a tőzsdére lépés környékén volt igaz a cégre, amikor egy részvényéért 328 dollárt adtak a Nasdaq-on. Ez az összeg azóta jelentősen csökkent, kedden 50 dollár körüli áron kereskedtek a Coinbase papírjaival.

Brian Armstrong, a cég alapító-vezérigazgatója múlt hét pénteken még azt fejtegette, hogy a Coinbase alkalmazottainak 99,9 százaléka hasznos munkát végez. Ez változott át mostanra arra az álláspontra, hogy a cég túl sok embert vett fel, a gazdasági körülmények pedig akár egy „kriptó télhez” is vezethetnek.

A cég gazdasági helyzetén az sem segít, hogy akkorra fejlesztették ki és indították el az NFT kereskedelmi megoldásukat, amikorra az NFT piac már leszállóágba került.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?