Az Egyesült Államokban több PFM app versenyzik egymással, de a Truebill közöttük is nagyon jónak tűnik.

(Fotó: Truebill)

A pénzügyi világ legnagyobb valóra nem, vagy nem igazán váló ígérete a PFM, azaz a személyes pénzügyi menedzsment appok elterjedése. A banki mobilappokban vannak kezdetleges megoldások, de teljes, több fiókot kezelő igazán remek megoldás még nincs. A magyar piacon pedig még annyira sincsen, mint amennyire az amerikai hiánycikknek számít.

Az amerikai Truebill a negyedik befektetési körét zárja, de így is csak 45 millió dollárt gyűjtött össze. Összesen pedig 85 millió dollárnyi kockázati tőke van a cégben – írja a Techcrunch.

A Truebill az Egyesült Államokban lakók számára elérhető, és egy olyan funkciót ígér, ami önmagában megérheti az előfizetést. Összefésüli és egy felületen áttekinthetővé teszi az összes előfizetését a felhasználónak az Apple Musictól a Tidalig vagy a Hbo Gótól a Netflixig. Azt is ígéri, hogy a felhasználó segítségére van a nem szükséges előfizetések lemondásában. A mobil- és kábeltévés csomagok esetében pedig hatékonyan tud kedvezményeket kérni.

Az újabb fejlesztések között megtalálható a költések elemzése, a havi költségek tervezése és a tervek követése. Szóval a hagyományosabb spórolós funkciók is megjelennek a kínálatban. Végül pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználó kisebb összegeket félretegyen. Ez egy olyan funkció, amelyet a legtöbb netbank is tudhatna, de mégsincs így.

A Truebill vagyonmenedzsment irányba fejleszt tovább. Ehhez a felhasználónak regisztrációkor az összes pénzügyi szolgáltatását be kell kötnie az appba. Egyszerűbb megoldás egyelőre nem létezik sajnos.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?