Drágábbak a ritka, klasszikus autók a Gran Turismo 7 játék legújabb frissítése után. Már a befektetésnek nem minősülő digitális javaink értéke is változik.

(Fotó: Gran Turismo)

A Sony a Hagerty nevű, klaszikus autók biztosításával is foglalkozó céggel kötött partnerségi szerződést, hogy a játékban megjelenő kocsik árát a valóshoz igazítsák. A múlt kedden életbe léptetett frissítés azt mutatja, hogy sikerült is ezt meglépni. A Ferrari F40, amit eddig 1,35 millió kreditért lehetett megvenni, most már 2,6 millió kreditért lehet megvenni. További 27 autó ára változott vagy fog változni a GTPlanet fórum felhasználói szerint. 21 kocsi ára marad változatlan, kettő pedig olcsóbbá válik – írja a Videogameschronicle.

A Gran Turismo 7 történetében nem ez az első gazdasági kavarás. Márciusban már megjelent egy olyan frissítés, ami jelentősen csökkentette a versenyek díjait, aminek hatására nehezebbé vált a menőbb autók megszerzése. Mindez természetesen arra az esetre igaz, ha a játékos nem akar valódi pénzt utalni a játékba, hogy abból vegyen virtuális járgányokat. A felhasználók felháborodása miatt a fent említett frissítést részben visszavonták és újrabalanszírozták a játék gazdaságát.

(Fotó: Gran Turismo)

A Hagerty bevonása azért is érdekes, mert a valós árak és a játékbeli autók árának összekötésével a való világbeli gazdaság hatása megjelenik a játékban. Ha a befektetési célú veterán vagy szupersportautó piac mozdul, mert egy kocsi biztosabb befektetésnek tűnik mint a bankbetét, a részvények vagy épp a kriptós piac, akkor azt a Gran Turismo játékosok is meg fogják érezni. Addig is, a Sony több pénzt zsebel be a játékosoktól, de ebben eddig sem volt kétségünk.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?