Az NFT piac továbbra sem lendült vissza a téli szintre, de az OpenSea még bízik abban, hogy ha a pénzügyi információk helyett a műveket helyezi a középpontba, akkor növelheti a forgalmat.

A majmok még többé-kevésbé tartják magukat (Fotó: OpenSea)

Újratervezés – ezt a szót ismételgethette az OpenSea NFT piactér GPS-e is, mert a digitális műalkotások kereskedésével foglalkozó cég erre menekül. A kezdeti lángolás után érdektelenné váló NFT piacteret várhatóan nem ez menti meg.

Az OpenSea áttervezte az egyes gyűjtemények oldalait, a profiloldalakat, és azt várja ettől, hogy egyszerűbb lesz a szolgáltatásban navigálni. Illetve reményeik szerint az egyes műalkotások kapják a főszerepet innentől az oldalon. A cég bejelentette, hogy további változtatásokat is fontolgat, lassan reszelgetik a szolgáltatást úgy, hogy jobban működjön.

A Verge kritikusa szerint a mostani kinézet az Etsy kézműves piac és a Twitter mikroblog oldal között van valahol félúton. Mindkét szolgáltatás jobban működik, mint az OpenSea, ötleteket pedig nem szégyen lenyúlni, szóval még jól is kijöhet a cég a változtatásból.

Az új nézet nem az NFT-k spekulatív voltát hangsúlyozza. Nem az az első információ, hogy hány tulajdonosa volt egy műnek vagy az adott kollekciónak mennyibe kerül a legolcsóbb eleme. Helyette megnézhetjük nagyobban a művet magát. Arra egyelőre nincs válasz, hogy a tavaly júliusi szintre süllyedt érdeklődést sikerül-e ezzel felpumpálni a téli szintre. Összehasonlításképpen: most 20-30 ezer tranzakció történik az oldalon, míg a csúcsidőben a 200 ezret meghaladó tranzakciószámmal lehetett számolni. A költések összege egy kicsit vigasztalóbb képet mutat, de az is sokat esett a csúcs óta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?