A befektetési célú veterán járművekhez nagyon kell érteni, hogy az ember ne bukjon rajta. De egy legendás színész által vezetett kocsival talán nehéz melléfogni.

(Fotó: Broadarrow)

Vasárnap este talán szabad olyan „befektetési célú” veterán autókat nézni, amiket az ember egyrészt nem engedhet meg magának, másrészt értelme sem lenne birtokolni. Tudták például, hogy hamarosan kalapács alá kerül egy majdnem teljesen eredeti James Bond autó?

A filmekben is szereplő kocsik jellemzően megfizethetetlenek, a replikákhoz pedig az őrültség egy különös formája szükséges. Ez utóbbi amúgy elismerésre méltó. Sőt a nem tisztán replika, hanem csak utalások szintjén működő autók építése is. Például olyanoké, amivel a Quixotic klipje tele van.

Quixotic – Highway Violence (Official Short Film/Music Video)

The Game Changer! Mihaszna Film presents an original Quixotic short film. http://www.highwayviolence.comSpotify: https://sptfy.com/quixoticBandcamp: https://…

Az augusztusban aukcióra küldött autó azonban egy harmadik kategóriába esik. Nem teljesen replika, de az egyik legikonikusabb James Bond színész, Sean Connery kocsija volt. Egy Aston Martin DB5-ről van szó, amivel a filmben Bond is furikázott, de ezt a kocsit magának vette Connery, majd a gyárral átfényeztette a filmben is látott Snow Shadow Grey (magyarul metálszürke) színre.

Az 1,4 és 1,8 millió dollár közötti összegre becsült autóhoz jár még egy autóstúra is, amin a vásárló sofőrje Sir Jackie Stewart többszörös Forma-1-es bajnok és ezen túl is legendás autóversenyző lesz. Akit pedig egy lovaggá ütött ember szállít más helyekre, az szinte maga is nemesnek érezheti magát. A kocsi egy Aston specialista műhely által átvizsgálva kerül eladásra, így a használt autó vásárlás után esedékes alvázvédelem, olajcsere és vezérléscsere ebben az esetben nem szükséges.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?