Do Kwon ellen folyik ügyészségi vizsgálat, polgári per és ami azt illeti az adóinak a befizetésével is vannak gondjai.


Újdonsült szegény embert még az ág is húzza. Do Kwon a látványosan csődbe ment TerraUSD stablecoin és a Luma társvaluta megalkotója bíróság elé fog állni Dél-Koreában. A csődbe menő kriptóvállalkozás több milliárd dolláros mínuszként jelentkezik világszerte különböző befektetők könyveiben, ezért a Szöuli Kerületi Ügyészi Hivatal nyomozást indított az ügyben.

A nyomozást az Ügyészi Hivatal speciális, pénzügyi bűnügyekre specializálódott egysége fogja koordinálni. Ezt az egységet a nemrég kinevezett Igazságügyi Miniszter, Dong-hoon Han hozatta újra létre.

Az ügyben már zajlik egy polgári per is. Öt koreai befektető összesen 1,1 millió dolláros veszteség miatt pereli a TerraUSD-t létrehozó Terraform Labs nevű céget. Ebben nem csak Do Kwon érintett, hanem az alapítótársa Daniel Shin is. A vád szerint a két alapító csalást követett el valamint a pénzügyi szabályozás egyes részeit is áthágták.

A dél-koreai hatóságok becslése szerint összesen 280 ezer állampolgár érintett a TerraUSD ügyben. Ezek a befektetők pedig összesen 70 milliárd won értékben vásároltak a Terraform kriptós termékeiből. A károsultak arra hivatkoznak, hogy nem voltak megfelelően tájékoztatva a felmerülő kockázatokról és a Terra-Luna valutapáros felépítésében található hibákról.

Végül pedig egy 78 millió dolláros bírság is vár Do Kwonra, ez utóbbi azért, mert elfelejtett adózni a cége és ő is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?