A sztori olyan, mint egy túl sok sztárvendéggel operáló amerikai vígjátéksorozat egy része. Mindenki felbukkan, talán csak Hagrid nem.

(Fotó: Steven Miller // CC-BY)

Ha bárki kétségbe vonná, hogy az internet szürreális hellyé vált, amihez képest a Monty Python Repülő Cirkuszának bármelyik része BBC-híradó, elég csak követni Elon Musk tevékenységét. Nemrégiben azt jelentette be, hogy megszabadul ingóságaitól. Ám kiszámolták a gazdasági lapok, hogy nem is teljes bolondság, hiszen rendkívüli mennyiségű likvid tőkére van szüksége, hogy lehívhassa a részvényopcióit a Teslánál. Tesla részvényt, amiben a vagyona van, pedig nem adhat el, mert elveszítené a kontrollt a cég felett.

Azt a jelenetet viszont senki sem látta még legszebb álmaiban sem, hogy egyszer Musk fogja J.K. Rowlingot, a Harry Potter könyvek íróját győzködni a bitcoin hasznosságáról. Illetve arról, hogy a bitcoin a jegybankok által felügyelt fiat valutákhoz képest stabil fizetőeszköz.

Még azt is bevallotta Musk, hogy most is van 0.25 bitcoinja. (Ez mai áron nagyjából 770 ezer forintot ér, azaz Musk vagyonához képest elhanyagolható összeg.) Ekkor pedig megjelent a beszélgetésben Tyler Winklevoss, amerikai olimpikon, kriptobefektető és az ember, aki hiába perelt, nem az övé a Facebook, és gyorsan megkérdezte Musktól, hogy ha csak ennyire kevés bitcoinja van, hogyan fizet majd a Marson?

Végül pedig a @Bitcoin nevű fiók úgy gondolta, hogy jó lesz visszafordítani a témát a Potter-világhoz, és magyarázni kezdte a kriptopénz lényegét:

A varázslóknak meg kell bízniuk a Gringotts Bankban. A bitcoin megoldja ezt a problémát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?