Bár a kriptó bezuhant, egy megbízható alapító új cégére a mai napig adnak 23 millió dollárt a kockázati tőkebefektetők.

(Fotó: Microsiervos cc-by)

Hat-kilenc hónapos mínuszban van a kriptópiac? Eltűntek az NFT befektetők? A rulettkerék ezektől függetlenül pörög tovább. A Postmates alapítójának, Bastian Lehmannak az új startupja a Tiptop nevű kriptós vállalkozás 23 milliós első körös befektetéssel kezd bele az építkezésbe.

A befektetőket természetesen az Andreessen Horowitz vezeti, sőt egyenesen személyesen az alap névadója és vezetője Marc Andreessen. Nagy meglepődnivaló nincs ezen, az a16z alap lassan minden kriptós, NFT-s és web3-as üzletbe befektet. Nagy mennyiségű pénzt tettek fel arra, hogy a kriptovalutákra és kapcsolódó technológiákra épített jövő valóra fog válni.

A Tiptop eddig egyáltalán nem hirdette magát, és most sem árulnak el sokat magukról. Azt lehet tudni, hogy „pénzügyi ügyfeleket szeretnének kiszolgálni a megváltozó weben”, hogy protokollokat és infrastruktúrát építenek valami olyan célra, ami a hagyományos és a kriptovaluták keresztezésére való. Ez alapján a kriptotőzsdétől a kriptós funkciókat is kínáló neobankig bármi lehet a cég.

A befektetés volumenjét pedig a Techcrunch szerint az is magyarázza, hogy Lehmann a Postmatest 2020-ban 2,65 milliárdért adta el az Ubernek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?