Az Ed Carpenter Racing által indított fekete alapon arany érmékkel díszített autó tele van bitcoin logókkal. A pilótája szerint azért, mert a bitcoin szponzorálta.

(Fotó: Ed Carpenter Racing)

A fenti állítás rögön szemet szúrhat azoknak, akik akár csak egy cikket elolvastak a bitcoinról az elmúlt öt évben. Mit jelenthet az, hogy a bitcoin támogatta? Nincs jegybank, nincs igazgatótanács, ami a kriptovaluta sorsát igazgatná. Még azt sem tudjuk, hogy pontosan ki a feltalálója, aki a Satoshi Nakamoto álnév mögött rejtőzik.

A valóság sajnos jóval egyszerűbb. A versenyistálló a Strike nevű céggel közösen indított közösséi kriptós támogatási kampányt. Az autón látható QR-kódot lefotózva bárki küldhet pénzt a csapatnak. Illetve a tárca címét más módokon is elérhetővé teszik. A Strike annyit hoz az partnerségbe, hogy elfogad bármilyen valuta adományt, és átváltja bitcoinba. Így a fintech új felhasználókat, ismertséget és azt a reményt kapja, hogy a kriptovaluták ára a felhasználással növekedni fog.

Egyelőre nehéz megmondani, hogy nyer-e ezzel a megoldással az Ed Carpenter Racing. Ha jobb szponzort nem találtak, akkor valamennyit biztosan. Most azonban legalább egy szezonon keresztül soha nem fogják pontosan tudni, mennyi pénzük van.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?