Még nem árulta el a HTC, hogy min spórol és mennyivel lesz olcsóbb a 700 dolláros Exodus kistestvére.


Nem lett óriási piaci siker a HTC Exodus 1 telefon, ami egészen remek specifikációkkal rendelkezik amellett, hogy van benne bitcoin tárca és egyéb finomságok. Az is állhat emögött, hogy kezdetben csak kriptovalutáért lehetett megvenni a készüléket, ráadásul az elmúlt években a középkategóriás készülékek egyre erősebbek lettek. A csúcskategória drágán való eladásának művésze pedig továbbra is az Apple.

A 699 dolláros Exodus 1 mellé most érkezik egy újabb típus a blockchain telefonból, az Exodus 1S nevű. A telefongyártó egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mennyibe fog kerülni, csak azt, hogy ez a készülék

értékközpontúbb verzió

lesz. Magyarul olcsóbb, és várhatóan egy-két jellemzőben gyengébb is az új telefon. A Techrunch szerint a két mobil közti viszony olyan lehet, mint a Google Pixel 3 és a közelmúltban bemutatott olcsóbb Pixel 3a között. Már csak azért is, mert ezeket a mobilokat a HTC gyártja. Amennyiben a lap tippje jó, úgy az anyagválasztáson fog spórolni a HTC, amit túl lehet élni.

A HTC sajtóközleménye azt is megemlítette, hogy a megfizethetőbb kriptotelefon a fejlődő piacokon segíthet elterjeszteni a blockchain megoldásokat. Egyelőre azonban ennek a fordítottja tűnik igaznak: a cég örülhet annak, hogy a kriptót már ismerő piacokra egy olcsóbb készüléket vihet.

Érdekesebb, apróbetűs hír, hogy a HTC közben megnyitotta a Zion Vault nevű védett tárolóját a fejlesztők előtt. Ez annyit jelent, hogy a Githubon elérhető leírások és példakódok segítségével bárki fejleszthet olyan programot, ami az Exodus biztonságos tárolóját használja.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?