A bitcoin befektetők negyven százaléka mínuszban van, és még nincs jele annak, hogy az árfolyam zuhanása megállna – írja a CNBC.

Kép: Pixabay

A bitcoin árfolyamának csökkenése tavaly november óta tart. Azóta a kriptovaluta az értékének az 55 százalékát elvesztette. A Glassnode friss adatai szerint ez azt is jelenti, hogy a befektetők negyven százaléka már mínuszban van.

Az árfolyamcsökkenést érzékelteti, hogy az elmúlt egy hónapban a tárcák 15,5 százaléka lépte át a veszteségesség határát. Tegyük hozzá, a veszteséget ezek a tárcák egyelőre nem realizálták. Akkor fog igazán megjelenni, ha a kriptovalutába fektetők eladják a kriptójukat, és kevesebb pénzt kapnak érte, mint amennyivel belevágtak a spekulatív üzletbe.

Ugyanebben az időszakban a NASDAQ tőzsdeindex is esett. Ez viszont azt vonja kétségbe, hogy a tőzsdétől függetlenül mozgó kriptópiac egyfajta biztosítékot jelenthet a tőzsdei mozgások ellen. Ehelyett egyszerre zuhan mindkettő.

A Glassnode szerint egyre több „gyors tranzakciót” látnak a kereskedelemben. Ezek olyan eladások, amikor a befektető hajlandó prémium tranzakciós költséget fizetni, hogy a megbízását hamarabb végrehajtsa a rendszer. Emellett magasak a rendszeren belüli tranzakciós díjak is a megnövekedett forgalom miatt. Múlt héten 3,15 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolítottak a kriptotőzsdék. Ez ahhoz mérhető, amikor a bitcoin a csúcson volt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?