Áprilisban jelentette be a Revolut, hogy aprógyűjtős, spórolós funkciót építettek a rendszerükbe. Most végre kiderítettük mennyire kényelmes.

Áprilisban jelentette be a Revolut, hogy aprógyűjtős, spórolós funkciót építettek a rendszerükbe. Most végre kiderítettük mennyire kényelmes.

(Forrás: Revolut / Facebook)
(Forrás: Revolut / Facebook)

A legközelebbi értelmezhető összegre kerekítős, az aprót félrerakós módszer nem számít újdonságnak. Még magyar bank is akad – ez a Magnet – ami ilyen gyűjtögetési módszert kínál. Ezt már korábban kipróbáltuk és meg is szerettük, hozza azt az élményt, amit a téli kabát vagy tavaszi dzseki zsebében meglelt talált ezresek tudnak okozni. Emellett pedig havi rendszeres takarékosságra is be lehet állítani, ami jóval tudatosabb spórolást tesz lehetővé.

A Revolut is hasonló funkciót kínál. Vagy az apró gyűjtögetést választjuk, ilyenkor a következő kerek összeget vonja le a számlánkról, és az aprót egy azonnal feltörhető alszámlára rakja el. Ráadásul push üzenetben úgy drukkol nekünk minden cent vagy penny után, mintha az édesanyánk lenne egy alsó tagozatos focimeccsen. A kitűzött cél harmadának elérésekor még levelet is küldött, hogy megsimogassa a buksinkat. Az aprógyűjtés mellett van lehetőség napi, heti vagy havi meghatározott összeg félrerakására is. A kriptovaluták rajongói pedig még azt is beállíthatják, hogy a spórolt pénz rögtön bitcoinba vagy etherbe átváltva várja őket.

Várjuk az okosabb összefoglalót

A teszt alapvetően két tanulságot hozott. Az egyik, hogy a minden kártyahasználatról és félretett pennyről szóló figyelmeztetések nem segítenek tudatosabban költeni. Ezek a nap végére összegyűlnek, és az ember az éjszakai buszon bambulva jelöli őket olvasottnak. Egy napi összefoglaló, egy okos riportfunkció sokkal többet segítene.

A másik pedig, hogy ha utazás közben használjuk a spórolós funkciót, akkor abba bele lehet őrülni. Eleve ki az, aki nyaralás közben akar 30-50 eurókat félretenni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?