A kriptó és a mémrészvények után most a részvények hitelezésében látja a jövőt a cég. Eddig sem az volt a startupra a jellemző, hogy különösebben visszafogta volna tapasztalatlan ügyfeleit.

Robin segít befektetni a szegényeknek – ez a mese is sokat változott (Forrás: Robinhood / Facebook)

Aki azt hitte, hogy a Robinhoodot eleget piszkálták a felelőtlen viselkedéséért, és egyszer átalakul kiszámíthatóan működő startuppá, most keserűen csalódnak. A cég bejelentette, hogy megteremtette a lehetőségét annak, hogy a képzetlen kisbefektetőkből álló felhasználói bázisa hitelt vegyen fel a részvényeire, hogy aztán azt is befektesse – írja a Protocol.

A kölcsönzést nem a Robinhood végzi, hanem egy szerződéses partnere, ezért néhány dolog lassabb, mint az appon belül. A kölcsönzés akkor jön létre, ha a partner talál olyan felhasználót, aki részvényt akar kölcsön venni. Illetve bár a Robinhood kezel töredék részvényeket is, csak az egész számú részesedést lehet kölcsön adni. Az így lekötött vagyont bármikor pénzzé teheti a tulajdonosa, a rendszer talál mást, akitől a jövőben kölcsönzik a papírokat.

Az elkeseredettnek ható próbálkozásra azért van szükség, mert a kriptó kereskedelem, ami csinos bevételt hozott a Robinhoodnak, csökkent. A kriptovaluták fél évvel ezelőtti nagy beomlása óta stagnál a piac, nincsenek nagy kiugrások, emiatt az egyszerű meggazdagodásban bízó felhasználók sem a kriptóban látják a jövőt. A mémrészvények divatja is megszűnt, ami tavaly adott egy nagy lökést az appnak.

A funkció hátulütője, hogy a részvények kölcsönzése kockázatosabb befektetésnek számít a tőzsdézésnél is. Azaz a felhasználók, akik a részvénypiacon való befektetésre sem voltak teljes mértékben felkészítve az app által, most egy újabb, még bizonytalanabb pénzügyi manőverhez férnek majd hozzá.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?