Egymilliárdot helyezne ki a piacra az Andreessen Horowitz, és nincsenek egyedül. Az intézményi befektetők behálózása pedig zajlik a háttérben.

Szerény gurumosolyt villant Marc Andreessen (Fotó: Fortune Live Media // Kevin Maloney/Fortune Brainstorm Tech // CC-BY)

Új kriptós kockázati tőke alapot indít az Andreessen Horowitz, a Szilícium-völgy egyik leghíresebb kockázati tőkés társasága. A cég már két kriptós alapot indított és benne volt a Facebook Libra valutája körüli tervezgetésben is, de ez a legújabb egymilliárd dollárral indulna, ami rekordösszeg még tőlük is.

Az alap egyaránt tervez kriptopénzekbe és kriptóval foglalkozó startupokba fektetni. Elindítását az teszi lehetővé, hogy az Andreessen Horowitz nagyot nyert a Coinbase tőzsdei bevezetésén is. A cég papírjaival múlt hónapban kezdtek kereskedni, és jelenleg 60 milliárd dollárra értékelik – írja a Financial Times.

Mivel a kriptovaluták ára folyamatosan emelkedett – néhány kisebb visszaeséssel – az elmúlt évben, az AH arra számít, hogy az intézményi befektetőket is el fogja érni a mostani alap létestésével. A cég nincs egyedül, a Pantera Capital egy 600 milliós alapot készül elindítani blockchain témájú befektetéseknek. A hasonlóan patinás Sequoia Capital 225 millióval szállt be egy alapba idén áprilisban. Azaz bőven van a kriptós startupok között szétszórható pénz a piacon.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?