Nem csak futó kísérlet volt a bevásárlás, a cég pénzügyi vezetője szerint értéktároló eszköznek is megfelelő a bitcoin.

123rf

Nem csak spekulatív befektetésként gondol a Tesla a bitcoinra – erről is beszélt Zach Kirkhorn, a cég pénzügyi igazgatója a hétfői pénzügyi beszámolót kísérő konferenciahívás során. A cég hisz abban, hogy a bitcoin hosszú távon értékes marad, még ha nagy árfolyamingadozásokra is képes.

A Tesla ebben a negyedévben 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint. Majd 10 százaléknyit eladott a kriptovalutáiból. Az üzlet 101 millió dolláros nyereséget hozott.

A cég nem csak saját használatra vásárolt bitcoint, felhasználva, hogy gyorsan pénzzé tehető spekulatív befektetésnek számít a valuta. Elfogadja azt is, ha a vevők az előleget vagy az autó teljes vételárát kriptovalutában térítik meg.

A Federal Reserve amerikai központi bank vezetője, Jay Powell márciusban nyilatkozott arra, hogy a Fed nagyon volatilis, spekulatív befektetési eszközként tekint a kriptovalutára. Amely a fentiek miatt a pénz egyik fontos funkciójával nem rendelkezik, nem felhalmozási eszköz, amiben vagyont lehet megbízhatóan tárolni. Kirkhorn nyilatkozata szerint azonban a Tesla részben erre is használja a kriptovalutákat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?